Ummekeer samen met Terrassendag als vakantieafsluiter

Beilen - De zomervakantie loopt op zijn eind en het is altijd een goede gewoonte in Beilen om rond die tijd de Ummekeer te houden.

De horeca en Beleef Beilen hebben besloten tot een combinatie met de Terrassendag aanstaande vrijdag. De weersverwachting ziet er ditmaal goed uit en daarmee is de kans groot dat het gezellig druk gaat worden. Robert Vloo: ‘Het begon met de annulering van de Terrassendag wegens het slechte weer bij het begin van de zomervakantie. Toen kwam het idee op het te combineren met de Beiler Ummekeer en dat moet dan in het vervolg een vast gegeven worden op de eerste dag van de vakantie.’

Kinderentertainment

Vanaf 15.00 uur kun je op De Markt genieten van eten, drinken en entertainment. Robert: ‘In de middag zorgen de Drentse Boefjes voor de muziek en vanaf 21.00 uur speelt de gelegenheidsband Veenstra & Friends en dat zijn allemaal lokale jongens.

Tot die tijd is er vermaak op het plein dat dan een groot terras is. Met muziek en de kinderen kunnen knutselen met Kreakracht, op de springkussens of met voetbaldart aan de gang. Camiel Hemminga gaat iedereen vermaken met zijn goocheltrucs en er is een toneelact van de Vreemde Gasten.’

Life Cooking

De deelnemende horecazaken Pallas, ‘t Zwaantje, Markt 9, Ni Hao en Piccola Roma hebben een gezamenlijke menukaart en het bereiden gaat volgens het life cooking principe.

Toegang is gratis.