Open dag zorgboerderij De Flintenhoeve

Orvelte - Zorgboerderij De Flintenhoeve in Orvelte en Zweeloo houdt zaterdag 28 september een ope dag. Aanvang is 11 uur.

De mensen van De Flintenhoeve staan dan samen met de hulpboeren (leeftijd vanaf 18 jaar), klaar om bezoekers rond te leiden en vragen te beantwoorden.

De Flintenhoeve biedt dagbesteding in Orvelte en Zweeloo. Daarbij is de locatie in Wezup, biologische melkveehouderij, kaasmakerij en paardenfokkerij, een deel van de dagbesteding, niet meer weg te denken uit het geheel. De hulpboeren verzorgen de dieren, stallen, tuinen en ook een deel van het groen in het dorp Orvelte.

Daarnaast biedt De Flintenhoeve het concept “wonen” aan, zowel in Orvelte als in Zweeloo. Een zelfstandige woonplek met individuele begeleiding. Men kan op de open dag een van de appartementen bekijken. En alle dieren natuurlijk ook.

Verder is er van alles te doen op de boerderij zoals een rondleiding op de zorgboerderij in Orvelte/Zweeloo, een rondleiding op de boerderij in Wezup (voor geïnteresseerden), het gewicht raden van de kaas, koeien en kalfjes knuffelen en ponys, schapen, varkens, konijnen en kippen knuffelen. Er is een kaastafel en informatiestand en bezichtiging van een appartement van beschermd wonen is mogelijk.

Iedereen is welkom, ook diegene die bijvoorbeeld een stageplaats of vrijwilligerswerk zoekt. Er is volop parkeergelegenheid op het terrein van de boerderij. Volg vanaf P1 de route naar de Flintenweg 2.