Resultaten De Stroomruiters

Beilen - In Ermelo werden afgelopen zaterdag de NL kampioenschappen dressuur en springen verreden tijdens de KNHS Hippiade 2019

Hier kwamen voor de Stroomruiters Kyra en Indy Hingstman uit met hun pony Job. Indy reed met Job in de B dressuur een fantastische proef die beoordeeld werd met een score van 70,167% Hiermee stelde ze voor haar zelf het brons veilig, en kreeg die tijdens de huldiging op Medal Plaza dan ook omgehangen. Haar zus Kyra kwam ook met Job in actie in de M2 dressuur. Zij behaalde een score van 64,389% wat goed was voor een 8e plaats tijdens het N In deze klasse werd de M2 gevoegd met de klasse M1.

Rosanne Zinger wist zich met haar pony Miss Alinda in het sterke deelnemersveld goed staande te houden in de klasse L-C. Ze reden een foutloze ronde en eveneens een mooie foutloze barrage. Zij ontvingen de 4e prijs van NL.

Annerieke maakte met haar pony Miss Alinda in de klasse M-C helaas een springfout. Dit leverde een 11e plaats op. Met haar pony Chanel maakte ze in de klasse M-DE eveneens springfouten, wat een 29e plaats in het klassement opleverde.

Verder was er nog een 14e plaats in het L springen cat.D/E voor Dimphy Fokkens met Easy Quibell in een veld van 52 deelnemers. Willemijn Sijbenga kwam met Winnetou in de klasse L2 dressuur tot een score van 64%, goed voor de 13e plaats.

Het ponyteam van de Stroomruiters dat Drenthe mocht vertegenwoordigen op het NK kon door een blessure van één van de pony's helaas niet op volle sterkte aan de start verschijnen, maar er werden door de deelnemers goede resultaten neergezet. Dat resulteerde in de 7e plaats in een veld van 24 deelnemers met slechts 15 punten minder dan de winnaar. Als het team op volle sterkte was geweest waren ze zeker bij de top drie geëindigd.Hulde voor deze ruiters het team bestond uit Indy Hingstman, Willemijn Sijbenga, Nikkie Fleur de Haan (dressuur), Linda Jansen (dressuur en springen), Annerieke Zinger, Dimphy Fokkens en Robert Brunsting (springen).