McCarron, Quanjer en Droppers winnen NRT op Pitch en Putt Golf

Orvelte - Op een zonovergoten en in uitstekende conditie verkerende golfbaan aan de J.B. Kanweg in Witteveen streden zondag 63 spelers uit heel Nederland om de ranking punten.

Het door de WTC Orvelte georganiseerde toernooi (onder auspiciën van de PPBN – Pitch en Putt Bond Nederland) kende een soepel en spannend verloop.

Iedereen loopt 2 ronden en daarna worden de beste 33 in de finalepoules ingedeeld. Van de Orvelter spelers wist Dina Nijwening door de voorronden te komen en uiteindelijk met 180 slagen in totaal achter Joletta Ottens (Groningen – 179 slagen) en Gilian Quanjer (Heerde – 171 slagen) een derde prijs te bemachtigen.

Hans en Teuni Epping, Gerrie de Rouw en Jannes Bos kwamen niet door de zogenaamde cut heen. Dat valt tegen de Nederlandse top ook niet mee. In de categorie heren werden de prijzen verdeel tussen Declan McCarron (Koudum – 140), Martijn Mengerink (Heerde – 154) en Marcel Ahuis (Koekange - 154).

Bij de senioren won Wichert Droppers (Leeuwarden – 163), gevolgd door Berrie Berends (166) en Koos Storm (Koekange – 167).

Alle deelnemers, de PPBN, Pitch en Putt Golf Orvelte en de horeca kijken terug op een in alle opzichten geslaagd toernooi. Ook interesse in golf? Kom gerust langs op de baan om kennis te maken met de sport.