NVM makelaars Beilen/Westerbork houden informatieavond: ‘Is dit het moment?’

Beilen/Westerbork - ‘Is dit het moment?’ Op deze vraag gaan vijf NVM makelaars uit Beilen en Westerbork in tijdens een informatieavond.

Era Makelaardij Het Raadhuis, Hup & Fidom Garantiemakelaars, Oosting Makelaars, Groenhout Makelaars Midden-Drenthe, allen uit Beilen en Woonaccent Makelaars uit Westerbork hebben de handen ineengeslagen. Met als doel de consument voor te lichten over de steeds veranderende woningmarkt.

Deze informatieavond is op woensdag 18 september in Diggels in Westerbork en begint om 19.00 uur.

In de afgelopen periode is een fiks aantal woningen verkocht. Vaak is de opbrengst een aangename verrassing voor de verkoper, maar ook voor de omliggende bewoners.

Dromen

Veel mensen dromen van een volgend huis: Die ene woning op de hoek met dat mooie uitzicht? Dat favoriete wijkje of wonen in het buitengebied. Vaak zijn er praktische redenen waarom naar een grotere of kleinere woning verhuisd wordt: omdat de kinderen de deur uit zijn of juist komen, samenwonen of zijn er andere zorgbehoeften. Veel mensen blijven echter alleen dromen en denken dat het niet mogelijk is. Dan is het goed om te weten dat er verschillende ontwikkelingen zijn en waarom het juist nu een goed moment is om hun woning te verkopen en/of te kopen.

Veel vraag

De branchevereniging de NVM geeft aan dat de enorme prijsstijgingen lijken te minderen. Toch is er in bepaalde regio’s veel vraag naar bepaalde woningtypes. Een woningmarktdeskundige van de NVM geeft een presentatie over de marktsituatie in de gemeente Midden-Drenthe. Wat goed is om te weten is dat dat veel huiseigenaren overwaarde hebben op hun huis. Een (gratis) waardebepaling van de NVM Makelaar kan dit in kaart brengen. In combinatie met de lage hypotheekrente en goede financieringsmogelijkheden, zouden zij misschien die stap naar een volgende woning nu toch al kunnen maken. Hun netto woonlasten zouden niet eens veel hoeven te veranderen in bepaalde situaties.

Redenen genoeg dus om aan te schuiven bij de NVM-informatieavond.

Tijdens deze avond horen bezoekers alle details over de woningmarkt en krijgen inzicht in de vraag- en aanbodaantallen van alle type woningen in Midden-Drenthe. Na afloop is er uitgebreid gelegenheid om aan alle aanwezige NVM makelaars vragen te stellen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via midden-drenthe@groenhoutmakelaars.nl of bel 0593-232121 om uw aanmelding te bevestigen.