SportDrenthe geeft ATB-clinics met de Tour de Fun Bus cadeau

Nieuw-Balinge - SportDrenthe viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. En bij een verjaardag horen cadeautjes.

Met de ATB-clinic met de Tour de Fun Bus geeft SportDrenthe alle 12 gemeenten een cadeautje om kinderen in beweging te zetten, om Op Fietse te stimuleren en om met sport Drenthe (nog) beter te maken. De gemeente Midden-Drenthe biedt de ATB-clinic aan tijdens de sportinstuif 14 september in Nieuw-Balinge. Rabobank Het Drentse Land maakt dit aanbod mede mogelijk.

De Tour de Fun bus

Alle 12 Drentse gemeenten kunnen gebruik maken van twee ATB clinics van een dagdeel met de Tour de Fun bus. In een dagdeel kunnen 2 groepen van maximaal 25 kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar ruim een uur aan een mountainbike clinic meedoen. In de Tour de Fun bus zitten 25 ATB’s in verschillende maten, helmen en materialen om een hindernisparcours uit te zetten. De Tour de Fun bus komt met een ervaren ATB instructeur. Iedere gemeente maakt zelf de keuze waar de clinics worden ingezet, dit varieert van een clinic op de basisscholen tot de inzet tijdens kinderspeldagen en kampen.

De bijdragen van de Rabobank

Rabobank Het Drentse Land vind het belangrijk om initiatieven die sport en bewegen in de maatschappij stimuleren te ondersteunen. Bovendien was de 50 e verjaardag van SportDrenthe een mooie aanleiding om hier een cadeautje te geven die direct ten goede komt aan de inwoners van de provincie. Mede dankzij deze ondersteuning lukte het om meer dan het gewenste aantal clinics weg te zetten. SportDrenthe wilde in haar jubileumjaar 50 keer de Tour de Fun Bus inzetten, inmiddels is dat al bijna 100 keer gebeurd.