Campings Midden-Drenthe zijn tevreden over zomerseizoen

Beilen / regio - Campings in de gemeente Midden-Drenthe zijn tevreden over het vakantieseizoen.

,,We hebben zo’n beetje hetzelfde aantal bezoekers als vorig jaar”, zegt Saskia Smink van Camping Boszicht in Beilen. ,,We hebben een goede zomer gehad met mooi weer. Qua weer was het twee weekjes iets minder maar dat mag de pret niet drukken.”

Naast de gasten die terugkomen had Boszicht ook af en toe een paar nieuwe en meer gasten van het Kuna festival. ,,We hopen trouwens dat de toeristenbelasting volgend jaar minder omhoog gaat.”

‘Meer Belgen en Duitsers’

Ook camping De Reeënwissel in Hoogersmilde kijkt terug op een leuk en gezellig seizoen. ,,Het was wat minder druk als vorig jaar, maar toen zijn we ook vier weken op tv geweest bij Boomhut XXL en daar hebben we veel spin-off van gekregen. We hadden dus ook niet de verwachting dat we dit konden evenaren, maar we zijn zeer tevreden”, zegt Ramon Beerendonk. ,,Het was leuk en er zijn geen noemenswaardige dingen gebeurd en dat is ook belangrijk. We hebben behoorlijk wat mensen die terugkomen. We zijn lid van Ardur en dat brengt ook veel nieuwe gasten van andere delen uit het land en tevens meer Belgen en Duitsers. Traditioneel komen veel gasten uit noorden, maar ook steeds meer uit de andere provincies. Je ziet dat Marketing Drenthe wel werkt.”

Camping Midden-Drenthe in Zwiggelte had ook een prima bezetting zegt Hilmer Sikkenga. ,,We mogen niet klagen, het is mooi weer geweest. Dit is pas het tweede seizoen dat we draaien. Deze is vrijwel vergelijkbaar met de vorige. We hadden vrij veel nieuwe gasten, maar ook mensen die zijn geweest en graag terugkomen.”