Buurtinfohuis hoopt op financiële steun van de gemeente

Het Buurtinfohuis Bovensmilde heeft bij de gemeente Midden-Drenthe aangeklopt voor financiële hulp. Deze aanvraag is al even onderweg en dat riep vragen op bij Benny Muskee (PvdA). Op enig aandringen van dit raadslid zegde verantwoordelijk wethouder Dennis Bouwman toe binnenkort te reageren.

Voorafgaand aan de commissievergadering Zorg en Welzijn gisteravond verzorgden de vrijwilligers van het Buurtinfohuis in Bovensmilde een presentatie. Bij de start van dit buurthuis is destijds een eenmalige subsidie toegekend door de gemeente. Het blijkt nu dat dit niet toereikend is en dat voor het houden van de activiteiten een structurele bijdrage gewenst is van de gemeente.

In het buurthuis aan de J. de Walstraat worden maandelijks vele verschillende activiteiten gehouden, zoals koffieochtenden, er wordt gezongen, creatieve bijeenkomsten gehouden en nog veel meer. Op deze manier komen contacten tot stand en worden inwoners uit hun isolement gehaald.

Wethouder Bouwman erkende dat er goed en mooi werk verricht wordt in dit buurthuis en zegde de commissie toe binnen enkele weken te reageren op het verzoek van het Buurtinfohuis.