Vocalin Drenthe bereidt bevrijdingsconcert voor

Stichting Vocalin Drenthe is gestart met de voorbereidingen voor een bevrijdingsconcert met als titel OVERleven en dood. In 2020 is het 75 jaar geleden dat Emmen door Poolse troepen werd bevrijd. Het concert zal voor een belangrijk deel in het teken staan van onze Poolse bevrijders. De stichting is op zoek naar mensen die mee willen zingen in dit project

Tijdens dit concert wordt het Requiem van Fauré en een aantal delen van The Peacemakers van Karl Jenkins uitgevoerd. De uitvoering vindt plaats op zondag 3 mei om 17.00 uur in de Grote Kerk te Emmen. Inschrijving en meer informatie is te vinden op de website www.vocalindrenthe.nl

Fauré componeerde zijn Requiem tussen 1887 en 1890 en het werd zijn bekendste langere werk. De beroemdste stukken uit het Requiem zijn de ‘Hostias’-solo van de bariton in het ‘Offertorium’, de sopraanaria ‘Pie Jesu’ en het ‘Libera Me’.

The Peacemakers van Karl Jenkins is een ode aan mensen die streven naar wereldvrede zoals Martin Luther King, Nelson Mandela, Moeder Theresa, Ghandi en de Dalai Lama. The Peacemakers bestaat uit 17 stukken. De mooiste delen van dit werk worden door het projectkoor Vocalin Drenthe uitgevoerd.

Stichting Vocalin Drenthe heeft als doel culturele activiteiten op muzikaal gebied, voor alle leeftijdsgroepen te ontplooien. De algehele leiding is in handen van dirigent Roelof Bosma. Solisten en begeleiding voor het begeleidingsconcert zijn:

Wendy Roobel, sopraan en Jasper Schweppe, bariton Het Ensemble Conservatoire (symfonieorkest) verzorgt tijdens de concerten de begeleiding.