FIT Boys heeft geen makkelijke middag tegen SETA

FIT Boys trad zaterdag voor de beker aan tegen vijfde klasser SETA. Het werd geen makkelijke middag voor de thuisploeg, die uiteindelijk wel de strijd in hun voordeel besliste.

Hoewel FIT Boys de eerste helft het meeste balbezit had, was SETA in de omschakeling een aantal malen gevaarlijk. In de 29e minuut kwam Martijn de Vries op SETA-helft in balbezit en verzorgde een uitstekende steekbal op Stefan Eefting. Die omspeelde de keeper en vond het net: 1-0. Nog geen twee minuten later was het weer raak, Matthijs Bonnen schoot raak en FIT Boys leek op rozen te zitten. Maar lang werd niet genoten worden van deze voorsprong want in de 33e en 35e minuut scoorde SETA twee keer kort achter elkaar: 2-2.

Na de rust hielp FIT Boys SETA in de 48e minuut in het zadel. Een diepe bal leek prooi te worden voor FIT Boys-keeper Robert Haandrikman. Hij kon de bal niet pakken en besloot deze weg te schieten. De bal toucheerde echter de rug van een inlopende SETA-speler en de bal caramboleerde in het doel: 2-3. FIT Boys moest dus alle zeilen bijzetten om de stand in eerste instantie gelijk te trekken. Maar omdat FIT Boys meer naar voren speelde ontstonden er voor de rappe SETA-aanvallers ook kansen. Robert Haandrikman trad een aantal keren handelend op, evenals zijn verdediging. Gelukkig voor de Beilenaren hadden de SETA-aanvallers daarnaast hun vizier in veel gevallen niet op scherp staan. In de 58e minuut maakte FIT Boys gelijk via Bart van der West (3-3) en had het nog tijd om voor de overwinning te gaan. Die viel kort daarna al, toen invaller Jos Gerding scoorde en de 4-3 op het scorebord zette. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden om te scoren maar beide ploegen vonden het net niet meer.

Maandag 16 september speelt FIT Boys de laatste bekerwedstrijd thuis op Sportpark Noord-West om 20:00 uur tegen Nieuw-Balinge. Zaterdag 21 september opent FIT Boys de competitie thuis om 14:30 uur tegen BSVV.