Vitesse verliest nipt

Beilen - Was het verschil vorige week tegen SDO nog overduidelijk (10 – 20), deze week scheelde het maar één schamel puntje tegen Korwi uit Winschoten. Maar opnieuw stond Vitesse na 60 minuten korfballen met lege handen.

Aanvankelijk had Korwi het beste van het spel. Tot vier keer toe wist de thuisploeg een voorsprong te nemen maar evenzo vaak wist Vitesse (door doelpunten van Beau Eggens, Alex Bijmolt, Marijn Heegen en Sven Ricken) ook weer langszij te komen: 4-4.

Vitesse speelde, mede onder aanvoering van Annelies Wolbrink, Alex Bijmolt en Beau Eggens een goed tweede gedeelte van de eerste helft. Duels werden gewonnen en er werd goed geconcentreerd gespeeld. Gaandeweg de eerste helft namen ze dan ook het heft in handen: 6-8.

Ook in de tweede helft wist Vitesse lange tijd aan de goede kant van de score te blijven. Daar waar Korwi het verschil tot één punt wist terug te brengen tilden Annelies Wolbink en Sanne Koobs het verschil weer naar twee. Bij de stand 10-10 wist de thuisploeg voor het eerst sinds lange tijd weer langszij te komen. Wederom hielp Beau Eggens Vitesse aan een voorsprong. Daarna leek de spanning zich meester te maken van de rood-witten. De opdrachten werden niet goed meer uitgevoerd, rebounds werden verloren en langzaam maar zeker verdween de spirit uit de ploeg. Korwi profiteerde optimaal en via 11-11 trok de ploeg de wedstrijd met minimaal verschil uiteindelijk naar zich toe: 12 -11.

Aankomende zaterdag speelt Vitesse thuis tegen Noveas uit Steenwijk.