Spoortunnel A28 bij Hoogeveen gaat op de schop in oktober

Automobilisten moeten in het weekend van vrijdag 4 oktober 20.00 uur tot maandag 7 oktober 05.00 uur rekening houden met onderhoudswerkzaamheden aan de spoortunnel in Hoogeveen (A28). KWS Infra B.V. voert namens Rijkswaterstaat de wegwerkzaamheden uit.

Tijdens de werkzaamheden is de A28 voor verkeer richting Zwolle afgesloten tussen aansluiting Fluitenberg (nr. 27) en aansluiting Hoogeveen (nr. 26), inclusief de op- en afritten. Het verkeer wordt door middel van gele borden omgeleid.

Voor het verkeer richting Groningen is één rijstrook beschikbaar en is de toe-rit Hoogeveen (nr. 26) afgesloten. Ter hoogte van de werkzaamheden geldt een maximum snelheid van 70 kilometer per uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

Weersgevoelige werkzaamheden

Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren. Indien de werkzaamheden door weersomstandigheden niet kunnen plaatsvinden worden ze verschoven naar vrijdag 18 oktober 20.00 uur tot maandag 21 oktober 05.00 uur.