Torenruiters zet clubkampioenen in het zonnetje

Smilde - De strijd om het clubkampioenschap van de Torenruiters in dressuur en springen was verleden weekend. Zaterdag was de dressuur. Bij de pony’s werd Cynthia Gruppen met Mano kampioen en bij de paarden was Manon Smit (Evita) de beste. Deze amazones behaalden een dubbelslag; ook bij het springen werden ze kampioen.

Ook niet leden van de vereniging mochten met de dressuur meedoen. Bij de Bixie klasse AA gingen de eerste prijzen naar Floortje Timmermans (Sjukke) en Noëlle Postma (Bluebell’s Silvie), in de klasse A was Robine Hindriks (Symphonie) tweemaal de beste. Zoë Bosscha (Kiek Uut) kreeg in de klasse B in beide proeven het oranje lint. Bij de pony’s klasse B/L ging in beide proeven de eerste prijs naar Eva Bouwknecht (Sammy). Zij behaalde meer punten dan clublid Cynthia Gruppen met Mano. In de klasse B/L paarden won Manon Smit (Evita) twee keer. Nynke Stellingwerf met Saffier viel buiten de prijzen. Sharon Havers (Belcampo) reed bij de paarden in de klasse L2/M tweemaal de hoogste punten bijeen, voor Juliette Bodenstaff (Mio).

Zondag werd, buiten het kampioenschap om, gestreden om de dagprijzen. Hier begonnen de Bixieruitertjes met hun parcours. Robine Hindriks zette haar zegetocht door en won beide parcoursen, ze bleef tweemaal foutloos. Ook bij de pony’s moest er een barrage aan te pas komen om uit te maken wie de beste was. Henriëtte Mast (Sunny) bleef foutloos in de barrage en was de snelste. Ook in het tweede parcours direct op tijd bleef ze foutloos en haar concurrentie voor. Net voor Cynthia Gruppen (Mano) die een tweede tijd zette, maar buiten de prijzen viel.

Bij de paarden was de eerste prijs in het eerste parcours voor Manon Smit (Evita), zij was de enige die foutloos bleef in de barrage. Clublid Juliette Bodenstaff (Mio) liet een balkje noteren zodat zij in aanmerking kwam voor een tweede prijs. Derde werd Debrà Knorren (Ginger) en vierde Jacoline Jonkers (Kapoeira). Het tweede parcours werd gewonnen door Derma Beuving (Anuradha). Ook zij was als enige foutloos in het parcours direct op tijd. Tweede werd Corina Huizing (Nistral), derde en vierde Jacoline Jonkers (Kensie en Lucky Lady).

Het nieuwe bestuur kijkt tevreden terug op de afgelopen activiteiten en blikt alweer vooruit naar het winterseizoen. In oktober beginnen de lessen weer en ook voor de Bixieruitertjes wordt binnenkort een les opgezet. Wilt u meer weten? Mail naar lr-pcdetorenruiters@live.nl