Brand bij scouts loopt goed af

Beilen - Tijdens het jaarlijkse Startkamp van Scouting Beilen, wat het begin van het nieuwe scoutingjaar markeert, werd het calamiteitenplan getest door de Brandweer Beilen. Er werd in scène gezet dat er brand uitbrak op de slaapzolder van de Kapschuur.

Peter Bakker, voorzitter: ‘Tijdens het verzamelen bij het verzamelpunt ontbraken een aantal kinderen. Zoals voor een eerste keer te verwachten was liep lang niet alles zoals het moest maar we hebben er veel van geleerd. Ook gaf Brandweer Beilen nuttige tips. Om toch nog even echt met water te spuiten werd na de oefening spuitvoetbal georganiseerd voor de bevers, welpen en de scouts.’

Op zondag stond het traditionele ‘overvliegen’ op het programma. Kinderen die qua leeftijd over konden naar de volgende speltak liepen symbolisch over een speciaal daarvoor gepionierde tuibrug van circa 5 meter hoog en 30 meter lang. Dat was soms best eng maar gelukkig waren ze wel gezekerd. Aan het einde van de brug werd deze jeugd verwelkomd door hun nieuwe mede scouts en in de groep opgenomen.