Tijdreizen en speuren naar sabeltandtijgers rondom Hunzebos bij Exloo

Tijdreizen naar bijna een half miljoen jaar terug, mammoeten zien rondlopen op de heide en in het spoor treden van de sabeltandtijger? Je verwacht het niet, maar dat kun je binnenkort doen bij de bossen en heidevelden van Exloo.

Geopark De Hondsrug lanceert deze vrijdag twee bijzondere routes: het Sabeltandtijgerspoor en de Tijdreisroute Leewal. Wandelend en spelend maken volwassenen en kinderen op deze routes kennis met de rijke historie van het Hunzebos, de Leewal en hun omgeving. Extra bijzonder is dat er voor beide routes een app is ontwikkeld met virtual en augmented reality, 360gradenfilmpjes en games. Burgemeester Jan Seton van Borger-Odoorn opent de routes door samen met de kinderen een wedstrijdje te doen tegen een sabeltandtijger. Twee basisschoolklassen en tientallen genodigden mogen de twee wandelingen deze vrijdag als eerste uitproberen.

Bij het Sabeltandtijgerspoor in het Hunzebos kunnen kinderen 2,5 kilometer lang springen, klimmen, zwiepen langs kabelbanen en touwbruggen. Onderweg kun je spannende games spelen met de app.

De Tijdreisroute Leewal gaat 7,5 kilometer door bossen, heidevelden en stuifzand, langs hunebedden en akkers tussen Exloo en Odoorn terwijl je 470.000 jaar terug in de tijd stapt. Onderweg krijg je veel informatie over het ontstaan van het gebied, over droogdalen en over de harige mammoet en de sabeltandtijger die hier hebben geleefd.