Oudste inwoner van Drenthe (107) overleden: mevrouw Roseboom uit Coevorden

Coevorden - De oudste inwoner van Drenthe, Hermina Hendrika Roseboom-Huinink uit Coevorden, is gisteren overleden. Zij is 107 jaar oud geworden.

Haar overlijden is woensdagmiddag door haar familie bekendgemaakt.

Zij woonde de laatste jaren van haar leven in een woonwijkcentrum en wenste vanwege de drukte niet meer in de media te komen. ,,Oud worden is mooi, oud zijn niet. Mijn moeder zegt vaak: Ik ben niet levensmoe, maar moe van dit leven”, zei haar dochter Diny Huizing vorig jaar januari tegenover Dagblad van het Noorden.

Geboren op 11-11-11

Mina Roseboom-Huinink werd op 11-11-1911 geboren in Winterswijk. Haar jeugd bracht zij grotendeels door in Slagharen waar het gezin toen woonde. Jarenlang woonde zij vervolgens met haar man Gerrit Jan Rooseboom op een boerderij in Steenwijksmoer. Het paar kreeg negen kinderen. De echtgenoot van mevrouw Roseboom overleed in 1987. Bij de viering van haar honderdste verjaardag woonde zij nog zelfstandig aan het Stationsplein in Coevorden. Daarna verhuisde zij naar De Voorde. Zij had de laatste jaren nog veel belangstelling voor haar medemens. Zij heeft altijd veel gelezen en haar hobby was handwerken. In 2011 had zij 25 kleinkinderen, 51 achterkleinkinderen en drie achterachterkleinkinderen.

Bets Cole uit Zuidwolde is nu de oudste Drent

Met het overlijden van mevrouw Roseboom is Bets Cole uit Zuidwolde sinds gisteren de oudste inwoner van Drenthe. Zij werd geboren op 23 september 1912.