Kleinere soort grind langs afdaling fietsparcours VAM-berg moet veiligheid vergroten

Langs de afdaling van het fietsparcours op de VAM-berg in Wijster wordt in de week van 23 september een ander soort grind aangebracht. De bovenste laag van de huidige stenen wordt verwijderd en vervangen door een kleinere soort. Gedeputeerde Henk Brink: „We denken met deze kleinere soort grind de veiligheid te vergroten.”

De gemeente gaat de komende maanden monitoren hoe het gaat. Brink: „Voorwaarde is dat deze soort grind ook zorgt voor voldoende afwatering op de afdaling en dat het niet uitspoelt naar beneden of op het fietsparcours terecht komt. Mocht uit de monitoring blijken dat het grind voldoet, dan passen we dit eventueel volgend voorjaar ook toe langs de klimroutes.”

Proef

De provincie heeft samen met aannemer Avitec een proef gedaan met drie verschillende soorten grind als mogelijke vervanger voor de toplaag van de huidige stenen. De kleinere soort is daar als best mogelijke oplossing uitgekomen.

Afsluiting fietsparcours

Het fietsparcours op de VAM-berg is vanwege werkzaamheden vandaag en morgen én van 23 tot en met 27 september afgesloten voor fietsers.