Boeken, boeken en nog eens boeken op de beurs

Westerbork - De Voorhof in Westerbork staat binnenkort weer in het teken van de jaarlijkse Boekenbeurs. Voor deze 23e editie op zaterdag 5 oktober zijn weer verschillende vrijwilligers hard aan het werk om deze beurs in goede banen te leiden.

Ditmaal zijn meer dan 10.000 Nederlandse, Duitse, Franse en Engelse boeken te koop en deels zijn dat volledig nieuwe exemplaren. In de aanbieding zijn veel fijne en hoogwaardige onderdelen te koop. Een aantal voorbeelden met teksten over: reizen, sport, natuur, kunst, muziek, oorlog, dieren, geschiedenis, koken, kunst, hobby, humor, koningshuis, literatuur, geneeskunde, planten, religie, spionage, streektaal, wereldliteratuur, planten, kinderliteratuur, sociologie, poëzie en woordenboeken.

Dit jaar is er ook een groot aantal muzikale kaarten in de aanbieding. Zo zijn er onder andere heel wat dozen met DVD’s, CD’s en LP’s. De grammofoonplaten en filmpjes bieden het populaire genre, maar ook jazz en klassiek.

Alle boeken en andere onderdelen zijn vanaf april ingebracht bij de WereldWinkel in Westerbork. Verschillende dames komen elke week twee ochtenden lang bijeen om alles klaar te maken voor de verkoopdag. De verkoopdag is op zaterdag 5 oktober 2019 in Kerkelijk Centrum De Voorhof in Westerbork., van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen en wie ouder is betaalt een kleine bijdrage. De opbrengst van de verkoopdag gaat voor 50% naar de WereldWinkel in Westerbork en de andere helft is voor arme mensen in derdewereldlanden.

Dit alles is mogelijk dankzij de hulp en medewerking van tientallen vrijwilligers.