Kinderen in Wijster stukje veiliger naar school

Een oplettende bezoeker of inwoner valt het op. Vanaf vrijdag zijn in Wijster drie nieuwe verkeersborden geplaatst die de verkeerssituatie voor schoolgaande kinderen een stukje veiliger maken. De borden, ontworpen door leerlingen van integraal kindcentrum Zuiderenk, waarschuwen weggebruikers voor gevaar rondom het IKC.

Voor kinderen die naar school of naar huis gaan, de schoolzone en kinderen met gele hesjes. Vanochtend werden de borden op officiële wijze onthuld door de drie ontwerpers en wethouder Anique Snijders.

Het idee is ontstaan vanuit de werkgroep in Wijster die zich inzet voor het project ‘Veilig door het dorp’. Het is de bedoeling dat van jong tot oud betrokken wordt bij het project. Directeur Dolf Dekker: ‘De opdracht voor de basisschoolleerlingen was om een bord te tekenen die ervoor zorgt dat de school duidelijker zichtbaar is.’ Van alle ontwerpen heeft de jury er drie uitgekozen die het meest duidelijk en creatief waren. De winnende borden krijgen een opvallende plek nabij het IKC.

Tijdens de onthulling werd nog even specifiek benoemd dat ook goed gedrag van kinderen in het verkeer belangrijk is. De belangrijkste boodschap: Zorg voor een veilige fiets met goede verlichting en berg je mobiel op tijdens het fietsen. Binnenkort houdt de Zuiderenk de jaarlijkse fietscontrole om te controleren of alle kinderen veilig met hun fiets op pad kunnen.