Eerste deel van wandelnetwerk met knooppunten is klaar

Balinge - Wandelaars kunnen in Midden-Drenthe nog meer hun hart ophalen. Het eerste deel van het wandelknooppuntennetwerk is klaar. Wethouder Anique Snijders kwam vrijdagmiddag naar Balinge om het netwerk te openen én de route te lopen. De Broekstreek heeft de primeur. Met een aanleg van diverse knooppunten in en rondom Balinge kunnen wandelaars een route lopen van 3 kilometer.

“Het wandelknooppuntennetwerk is een enorme aanwinst voor onze gemeente. Naast per fiets is onze gemeente ook heel aantrekkelijk om te voet te ontdekken. Het netwerk geeft ook een enorme impuls aan het toerisme”, aldus wethouder Snijders.

Dit netwerk wordt aangelegd in het midden en zuiden van Midden-Drenthe. De gemeente heeft voor dit gebied gekozen omdat de nieuwe wandelroutes mooi aansluiten op andere netwerken in de provincie en de bestaande dorpsommetjes. Wethouder Snijders: “Met dit netwerk kunnen we de wandelaar nog meer variatie bieden.”

Recreatieschap Drenthe zorgt voor de aanleg van het netwerk. Het wandelknooppuntensysteem werkt met genummerde knooppunten die naar elkaar verwijzen. Het wandelnetwerk is gelijk aan het fietsknooppuntensysteem en werkt met soortgelijke routeborden. Het voordeel van dit systeem is dat wandelaars zelf hun route samenstellen.