Sake Elzinga en Het Stenen Landschap in Galerie del Campo

Wijster - In het kader van het Noorderlicht Festival Taxed tot he Max exposeert de fotograaf Sake Elzinga van 6 oktober tot en met 1 december zijn Hunebeddenserie ‘Het Stenen Landschap’ in Galerie del Campo. Zondagmiddag 6 oktober is Sake zelf aanwezig in de galerie om zijn werk toe te lichten. Publiek is welkom.

Sake Elsinga (Groningen 1959), fotograaf en opgegroeid in Beilen, is opgeleid aan de fotovakschool te Apeldoorn. Na een vijftal jaren vooral technische ervaring te hebben opgedaan is hij sinds 1982 werkzaam als zelfstandig fotograaf. Zijn thuisbasis is Assen. Elzinga’s werkterrein is breed: van de actuele politiek tot sport en tot kunst en cultuur; de opdrachten liggen op regionaal, nationaal en internationaal gebied. Sinds 1987 is hij een van de vaste fotocorrespondenten voor het NRC Handelsblad.

Sake Elzinga is een geregelde deelnemer aan belangrijke groeps- en solotentoonstellingen. Vele publicaties zijn verlucht met zijn foto’s. Hij ontving verschillende fotoprijzen, o.a. in 1990 de tweede prijs sport World Press, in 1994 de eerste prijs in de categorie documentair Nederland in de Zilveren Camera en in 2001 de eerste prijs in de categorie Kunst, cultuur, architectuur en techniek in de Zilveren Camera. Voor zijn serie over Tsjernobyl ontving hij in 1996 de Fuji Award, een hoge onderscheiding in de fotowereld. Daarnaast exposeert Elzinga met grote regelmaat in binnen- en buitenland.

De hunebedden, zo dicht bij waar Sake Elzinga zelf woont, vormden voor hem een inspiratiebron voor het maken van de fotoserie die hij de naam gaf ‘Het Stenen Landschap’. Met deze fotoserie vraagt Sake zich af of de 5000 jaar oude grafresten van het Trechterbekervolk toegankelijk zullen blijven. Of gaan zijn ten onder in deze snelgroeiende wereld?

www.galeriedelcampo.nl

Geopend vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.