Verkoop nieuwbouw woningen in Smilde

Beilen/Smilde - Oosting Makelaars start vrijdag 4 oktober met de verkoop van het nieuwbouwplan aan de Elzenlaan in Smilde. De verkoop is van 16.00 tot 18.00 uur op het kantoor aan de Kruisstraat in Beilen.

Vanaf dat moment is ook alle aanvullende informatie beschikbaar.

Het plan verrijst langs de Molenwijk, aan de rand van Smilde nabij bosrijk gebied. Het project bestaat uit acht rijwoningen in twee blokken van vier woningen, en zes twee onder één kapwoningen. De comfortabele en energiezuinige huizen worden ontwikkeld door Koenen Bouw.

De woningen zijn niet aangesloten op het gasnet en worden in de basis voorzien van vloerverwarming. Het is een kleinschalig plan, maar het biedt mogelijkheden voor zowel starters als mensen die willen doorstromen naar een ruimere woning.

De twee onder één kap-woningen zijn met de voorzijde aan het water gelegen, de rijwoningen met de voorzijde aan het groen. Alle woningen grenzen aan de achterzijde aan het parkeerplein. De rijenwoningen hebben allemaal twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Alle twee onder één kapwoningen hebben in de basis een stenen garage, daarnaast is er een parkeerplaats op het erf. De voorkant van de woningen is bereikbaar via een wandelpad.

Smilde heeft als dorp veel te bieden. Er is een goed uitgerust winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen, er zijn diverse scholen en ook op het gebied van sport is er wat te kiezen. Ten aanzien van natuurschoon ligt Smilde op een veelzijdige plek. Aan de ene kant is er de weidsheid van de veenkoloniën met de Drentse hoofdvaart, anderzijds zijn er de prachtige natuurgebieden van het Hijkerveld en het Drents-Friese Wold.