Honden voorbereiden op vuurwerkperiode is mogelijk

Beilen - Vuurwerk en honden, dat is over het algemeen geen goede combinatie. Het is voor veel hondenbezitters een jaarlijks terugkerend probleem. Binnenkort wordt in Het Trefpunt aan de Beilervaart een bijeenkomst gehouden waarbij handvatten aangereikt worden om daar beter mee om te gaan.

Het ene dier is gevoeliger voor knallen, trillingen, lichtflitsen en geuren, dan het andere. Een natuurlijke angst en dit heeft te maken met overlevingsdrang. Vaak hebben honden met geluidsangst ook verlatingsangst of andere problemen.

Het gehoor van een hond is namelijk vijf keer zo sterk als van een mens. De angst en paniek die honden ervaren kunnen hierdoor enorm zijn, wordt alleen maar erger en gaat niet over.

Met een training is het echter mogelijk de hond voor te bereiden op de vuurwerkperiode.

Tijdens een training van Lidie Hatzmann, van de Hondenspeeltuin in Beilen, laat zij zien, horen en ruiken wat honden ervaren. Er wordt uitleg gegeven hoe met eigen middelen de hond getraind kan worden. Daarnaast hebben veel honden baat bij essentiële olie, inbakenen of een rustgevende massage, bijvoorbeeld volgens de Tellington TTouch methode. Er zijn hulpmiddelen in de handel waarvan het gebruik en de eventuele gevolgen hiervan worden uitgelegd.

De informatiemiddag is 26 oktober om 14.00 uur in gebouw Trefpunt aan de Beilervaart en gaat alleen door bij voldoende deelname. Meer informatie is te vinden op www.hondenspeeltuinmiddendrenthe.nl