Wandel mee met de Afrikaloop

Hoogeveen - Al voor de veertiende keer wordt dit jaar de Afrikaloop gehouden. Een wandeltocht door de natuur van Drenthe en langs oude dorpjes. Van 19 tot en met 25 oktober kan men één of meerdere dagen wandelen. Wandelaars kunnen per dag kiezen uit drie afstanden, namelijk 15, 25 en 35 kilometer.

In de dorpen zijn er nog enkele mogelijkheden voor een overnachting. Tegen een kleine vergoeding kunnen wandelaars een slaapplaats reserveren, voor het geval zij meerdere dagen willen meewandelen.

Deelnemers kunnen zelf een wandelprogramma samenstellen. De start is zaterdag 19 oktober in Hoogeveen. Die dag wordt gelopen naar Westerbork, daarbij komt men over de VAM-berg. De vuilstortplaats die is afgedekt met schone aarde en gras, is met een hoogte van 48 meter boven NAP het hoogste punt van Drenthe. Er heeft een totale metamorfose van de VAM-berg plaatsgevonden. De berg kan nu ook door wandelaars beklommen worden.

De volgende dag gaat de route naar Hooghalen, derde dag naar Dwingeloo, vierde dag naar Vledder, vijfde dag naar Havelte, zesde dag naar Ruinen en de laatste dag weer naar Hoogeveen.

Let op: de startlocatie is dus per dag verschillend. Starttijd is van 8.00 - 8.30 uur. Finish uiterlijk 17.00 uur.

www.andreasmanna.org/afrikaloop