Herstel geluidswal Spier laat op zich wachten

De afgesproken deadline van 1 november, waarop de ingestorte geluidswal aan de A28 bij Spier hersteld moet zijn, wordt niet gehaald. Dat laat aannemer Bouwhuis uit Beerzerveld weten.

„Dan hadden we al begonnen moeten zijn”, reageert directeur Gert Bouwhuis. De bouwwerkzaamheden nemen volgens hem ongeveer vijf weken in beslag. „Een paar maanden geleden heb ik de bouwvergunning aangevraagd bij de gemeente Midden-Drenthe. Ik kreeg toen een verzoek om meer informatie. Die stukken heb ik binnen een week aangeleverd, maar ik heb nog steeds geen vergunning.”

‘Geen appeltje-eitje’

Volgens een woordvoerster van de gemeente Midden-Drenthe was de correcte vergunningsaanvraag vorige maand binnen. „Dat is nu vier weken terug. Het is geen appeltje-eitje-vergunning. Omdat het een heel specialistische aanvraag is, laten wij deze beoordelen door een bouwkundig bedrijf. Dat duurt even. Ik kan me voorstellen dat mensen denken: wat duurt het lang, maar zorgvuldigheid gaat voor snelheid.”

De geluidswal bij Spier, die bestaat uit schanskorven gevuld met keien, stond er net een jaar toen hij vorig jaar gedeeltelijk instortte. De oorzaak was een ontwerp- of een bouwfout, concludeerde Midden-Drenthe eerder dit jaar.

Aanvankelijk wilde de gemeente dat de muur langs de snelweg in augustus hersteld was, maar dat was volgens aannemer Bouwhuis niet haalbaar. De woordvoerster verwacht volgende week of de week erna duidelijkheid te kunnen geven. Een nieuwe deadline voor wanneer de muur er moet staan, is er nog niet.