Inwoners Midden-Drenthe spreken zich uit over toekomst gemeente

Leefbaarheid, gezondheid, duurzaamheid en rust en natuur. Dat zijn de belangrijkste thema’s die inwoners van Midden-Drenthe zien voor hun omgeving.

De afgelopen maanden hebben ruim 600 mensen aan de gemeente laten weten wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van Midden-Drenthe. Via straatinterviews, het invullen van de enquête, het jeugddebat of het bijwonen van een bijeenkomst. Deze opbrengst gebruikt de gemeente voor het maken van de omgevingsvisie.

Wethouder Erjen Derks: “De inbreng van onze inwoners is heel belangrijk bij het opstellen van de omgevingsvisie. We hebben daarom via allerlei kanalen verschillende doelgroepen benaderd. Uiteindelijk zijn het onze inwoners die het beste kunnen aangeven wat belangrijk is voor hun eigen leefomgeving.”

De gemeente legt in een omgevingsvisie vast hoe zij wil dat Midden-Drenthe er in de toekomst uit ziet en wat er nodig is voor een prettige en veilige woon- en werkomgeving.

Alle informatie, die de gemeente de afgelopen periode heeft verzameld, is gebundeld in een document, die de basis vormt voor de omgevingsvisie. Naar verwachting is die visie in het voorjaar van 2020 klaar.