High fives en een geslaagd kijkje in het puberbrein

Midden-Drenthe – Het was de landelijke Week van de Opvoeding. Deze week stond in het teken van opvoeden en ouderschap. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? In heel Nederland werden allerlei activiteiten gehouden. Zo ook in Midden-Drenthe.

CJG Midden-Drenthe hield maandag 7 oktober in samenwerking met Kits Primair en het CKC Drenthe een ouderavond voor ouders van kinderen uit groep 7 en 8. Jan Willem Roseboom van de Family Factory nam de ouders mee op reis in ‘Puberland’. Er waren ongeveer 50 ouders aanwezig. ‘Het was een interactieve avond, waarbij alle bezoekers naar huis gingen met nieuwe inzichten die toepasbaar zijn in de eigen gezinssituatie,’ zo vertelt Judith ter Veer namens Welzijnswerk Midden-Drenthe.

Ook deelde het CJG deze week een high five uit aan jongeren in Midden-Drenthe. Doel van deze actie was dat de jongeren zelf een high five zouden geven aan iemand die veel voor hen betekent. Harold Kamps van Welzijn: ‘Dit doen ze door op Instagram een foto van de high five sticker te plaatsen en te beschrijven wie ze een high five geven en waarom. De mooiste en origineelste high five wint zelfs een vlogcamera.’

Kinderen van de kinderopvang en de basisschool kregen ook een high five, maar dan in de vorm van een groeizakje. Dat zakje kunnen kinderen poten, zo laten ze een mooie bloem groeien voor iemand die een compliment verdient.

Terugkijkend op de Week van de Opvoeding: ‘Het was geslaagd!’