Vitesse boekt belangrijke overwinning

Beilen - Vitesse is erin geslaagd een belangrijke overwinning te behalen op naaste concurrent Veenwouden. Door deze winst heeft Vitesse de onderste plek verlaten, met volop perspectief op een goede klassering.

De overwinning kwam mede tot stand door goed lopende aanvallen en een sterk collectief. Vitesse nam, door doelpunten van Annelies Wolbrink en Marijn Heegen brutaal een 0-2 voorsprong en dat gaf de bezoekers moed. Door strak verdedigen en een sterke rebound wist Vitesse langzaam maar zeker een gaatje te slaan van 4 doelpunten, Sanne Koobs, Marijn Hegen, Rolf Kerkhove en Michiel Kuper tilden de stand naar 4-8.

Daarna werd het spel wat fysieker en dat speelde Veenwouden in de kaart. Veel vrije ballen bracht de thuisploeg dichterbij en één minuut voor rust was het verschil nog maar 1 doelpunt: 8-9. Een slimme actie van Annelies Wolbrink leverde kort voor de rust een stafworp op, Marijn Heegen zorgde voor de 8-10 ruststand.

Ook na rust had Vitesse aanvankelijk het betere van het spel en dat resulteerde binnen de minuut al in een treffer van Rolf Kerkhove: 8-11. Daarna stokte de doelpuntenmachine uit Beilen een beetje en sloop Veenwouden langzaam maar zeker dichterbij. Halverwege de tweede helft wisten de Friezen zelfs langszij te komen: 12 -12. Lang duurde dat echter niet. Wederom Annelies Wolbrink en Irem de Jong (die Hannah Gritter verving) gaven Vitesse opnieuw een twee punten voorsprong. Toen vijf minuten voor tijd Rolf Kerkhove vanaf de strafworpstip 12-15 aantekende kon Vitesse de wedstrijd uitspelen: 13-16.

Komend weekend speelt Vitesse wederom op zaterdag. Dan is om 15.30 uur Stadskanaal de tegenstander op het eigen sportpark aan de Eursingerweg.