VKW loopt tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan

Westerbork - VKW leed de eerste nederlaag van het seizoen. Na twee overwinningen bleek Gomos beter met de kansen om te springen dan de thuisclub. Na het eerste bedrijf leek het er op dat dat de ploeg van trainer Karlo Meppelink volledige grip had op de wedstrijd. Na de thee was daar niet veel meer van te zien.

VKW keek al na 8 minuten tegen een achterstand aan, toen de Borker verdediging te slap acteerde op een voorzet vanaf links. Yvo Drenth reageerde als snelste op de strakke voorzet:, 0-1.

Daarna voltrok zich een boeiend schouwspel voor de vele toeschouwers, waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. VKW nam steeds meer het initiatief, waarbij met name de behendige Anjo Willems een lastpost was voor de verdediging van Gomos. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de snelle spits er zelf voor zorgde dat de gelijkmaker op het scorebord kwam. Los van zijn directe tegenstander werd hij binnen de 16 onnodig onderuit gegleden. De bal ging terecht op de stip waarna de aanvoerder resoluut binnen schoot: 1-1. Daarna kregen de gastheren nog 3 halve kansen, waarbij het net niet meer gevonden werd. Via VKW waren Roy Hutter (zijnet en een geblokte vrije trap), Anjo Willems (stiftbal) en Durk de Jong (schot voorlangs) dichtbij een voorsprong. De ruststand was echter in orde.

Onnauwkeurig

De VKW supporters gingen er nog eens goed voor zitten, maar kregen na de verplichte 15 minuten rust niet het verwachte resultaat. VKW ging zichtbaar op zoek naar het tweede doelpunt, maar bleek zeer onnauwkeurig in de afronding. Cruciaal in de wedstrijd was een misser in de 55e minuut. Anjo Willems kreeg vrije doorgang naar het vijandelijke doel en legde de bal keurig af op de jonge Siebren Kool, die de open kans richting vangnet stuurde. Het was een uitgelezen mogelijkheid voor VKW om onder de ogen van TV Drenthe de leiding in de wedstrijd te nemen. Binnen 6 minuten drukte Gomos echter wél af. Andermaal reageerde de achterste linie niet goed op een voorzet vanaf de rechter kant. Robert Elsinga schoot vanuit de draai prima binnen: 1-2. VKW was even de kluts kwijt, maar hervatte zich snel. Mede door veel onnodig balverlies en slordigheid in de passing lukte het de thuisclub niet om het tij te keren. Gomos kreeg zelfs nog de betere kansen, omdat er achterin bij VKW de nodige ruimte ontstond. Toch hadden de gastheren een punt aan het duel over moeten houden, maar Lars Andresen schoot oog in oog met de Gomos goalie te slap in. De formatie van coach Martin Drenth bleef eveneens levensgevaarlijk. Via aanvoerder Guido Koolen en aanvaller Robert Elsinga (goede redding Martijn Mulder op een inzet van dichtbij) had Gomos de wedstrijd al lang moeten beslissen.

Uiteindelijk was de eerste nederlaag van het seizoen verdiend. Komende zondag is VKW te gast in Roden.