Beiler toeschouwers genieten van een mooi gelijkspel

Beilen - Alleen de doelpunten ontbraken zondagmiddag op De Magere Weide in Leeuwarden. Voor het overige was het prima vertoeven aan de lijn bij LAC Frisia tegen Beilen. De grootste kansen waren voor Frisia, maar Beilen creëerde in de counter een paar gevaarlijke tegenstoten.

Al in de tweede minuut moest doelman Danyo Zunnenburg handelend optreden op een schot van Philip Gritter. Gritter heeft zich geruisloos in de basis gespeeld als linksback sinds begin van dit seizoen en ontwikkelt zich daar prima. Hij had het in het verloop van de tweede helft wel steeds lastiger met de uitstekende Ilias Bourakba, maar bleef goed overeind.

In de eerste helft was Frisia doorlopend dreigend over de linkerflank. Hidde Pater schoof als linksback steeds ver door en daardoor kwam Patrick Doldersum constant tegenover twee tegenstanders te staan. Er lagen zeeën van ruimte en dat werd door Beilen verdedigend niet goed opgevangen. De keerzijde was dat Pater verdedigend wel eens een steekje liet vallen. Eén keer profiteerde Beilen daar bijna van. Doldersum stuurde Koen Hollemans weg op rechts. Diens voorzet kwam voor de voeten van Bas Wijmenga. Zijn schot belandde op de vuisten van Zunnenberg. De kansen regen zich aaneen. Remco Vos hield zijn doel schoon en aan de overkant kwam Lennard Tol een teenlengte te kort om de bal in het doel te werken.

Personele omzettingen

Na rust bleef spits Dyam Blaauw achter in de kleedkamer. Het middenveld werd versterkt en Jacco Lamberts nam de rechtsbackpositie in. De aanval bestond nu uit twee man: Alwin Hendriks en Koen Hollemans. Frisia werd met name gevaarlijk bij corners en vrije trappen. Een hoekschop van Tarik Bourakba eindigde tot opluchting van alle Beilenaren op de paal. Alwin Hendriks had de 0-1 op zijn schoen, maar kwam in een te moeilijke hoek om de bal in het lege doel te schuiven. Even daarvoor was de grootste kans namens Frisia voor Erwin Wenselaar. Remco Vos bleef goed kijken naar bal en aanvaller en pareerde de inzet van Wenselaar. Het bleef bij 0-0 en dat was ook op basis van een uitstekende wedstrijdinstelling een verdiend punt voor Beilen in Leeuwarden.

Komende zondag komt Zuidwolde op bezoek in Beilen (14.00 uur).