Valtjemetters doen het goed in Boerakker

Een delegatie van survivalvereniging Valtjemet uit Westerbork reisde zaterdag af voor de survivalrun van Boerakker. Voor de wedstrijdlopers verschillende wedstrijden, voor de volwassenen het open NK MSR, de jeugd liep de normale wedstrijden. Ook waren er verschillende runs voor de recreanten.

Dit jaar een modderige run, wat het voor de survivallaars zwaarder maakte. Bij de dames open NK MSR finishte Alinda ten Hoor als vijfde in 2.09.51, bij de heren open NK MSR was Jeroen Bloem met een zestiende plaats de beste Valtjemetter in 1.43.14.

Ook de jeugd was van de partij. Bij de jongste lopers, jeugd 8-9 jaar heren wist Liam Snippe al snel de tweede plek te pakken en deze de hele run vast te houden. In de eindhindernis moest hij op last van de jury lopers van een andere categorie voor laten gaan, waardoor hij als vijfde over de finish kwam. Na protest werd hij alsnog derde.

Bij de jeugd 12-14 jaar heren liepen zowel Leon Frederiks als Merijn Wiggers dit jaar voor het eerst in deze leeftijdscategorie. Beiden liepen snel. Frederiks werd achtste in 49.11 en Merijn negende in 49.52, knappe prestaties als eerstejaars in deze leeftijdscategorie.

Bij de jeugd 12-14 jaar dames ging Ilse Frederiks snel van start en liep de hele run als tweede meisje van haar startgroep. Ze werd hiermee vijfde in 58.08.

Bij de jeugd 15-17 jaar heren finishte Haagen Hoogendoorn in 1.11.31 als zeventiende.

De andere (jeugd) leden leverden allen ook mooie prestaties, de uitslagen zijn te vinden op https://www.survivalrunboerakker.nl/uitslagen