Moeizame maar waardevolle overwinning voor Fama

De volleybalsters van Fama uit Smilde boekten dit weekend voor de derde keer dit seizoen een 4-0 overwinning. Deze uitslag doet vermoeden dat het voor de Smildeger dames een gemakkelijke pot was, maar dat was het zeker niet. De ploeg had veel moeite met tegenstander SSS 2 uit Emmer-Compascuum. En bij vlagen speelde Fama vooral ook tegen zichzelf.

Fama begon zwak tegen SSS dat net als het team uit Smilde vorig seizoen promoveerde vanuit de tweede klasse. De Fama-dames hadden net als bij eerdere wedstrijden moeite met de pass en verzuimde daarnaast te scoren. SSS lukte het daarentegen om vrijwel alle ballen van de grond te halen. Fama keek tegen een flinke achterstand aan en op dat moment ging de knop om. De Smildeger dames speelden een stuk scherper, creƫerden servicedruk en lieten hun sterke aanval zien. De set kantelde in het voordeel van Fama: 25-22.

In de tweede set begon Fama sterker, maar het lukte niet echt om los te komen van SSS. Dat gebeurde opnieuw pas in het laatste deel van de set. De speelsters uit Smilde vonden hun eigen sterke spel terug en op dat moment was SSS kansloos. Fama won de set met 25-19.

Comfortabele voorsprong

In de derde set begon Fama juist sterk. Al vrij snel werd een comfortabele voorsprong genomen. Toch zakte het niveau halverwege de set, waardoor SSS zich enigszins terug kon knokken. Ondanks dat Fama niet meer het eigen niveau haalde, gaf het team de set niet meer uit handen. Fama won met 25-21.

In de vierde en laatste set oogde Fama futloos. SSS nam een ruime voorsprong en de dames uit Smilde liepen achter de feiten aan. Coach Erik van der Vinne greep in en bracht twee wissels in. Dat gaf Fama nieuwe moed en energie en de inhaalrace werd ingezet. Met sterke opslagseries werd SSS uitgeschakeld en Fama won de set met 25-22.

Dankzij deze 4-0 overwinning verstevigt Fama de koppositie in de eerste klasse. De directe concurrentie liet punten liggen.

Komende zaterdag speelt Fama opnieuw tegen SSS, maar dan tegen het eerste damesteam van deze club uit Emmer-Compascuum. SSS steeg afgelopen weekend naar de derde plek en lijkt daarmee een geduchte concurrent van Fama.