Witteveense Boys'87 wint met een zevenklapper

Na twee overwinningen in de competitie trad de selectie van Witteveense Boys aan tegen EEC uit Ees, met nog 0 punten op de teller. Het werd een zevenklapper want Witteveense Boys 1 won thuis met 7-1. EEC was wellicht niet de beste, maar zeker wel de sportiefste tegenstander en dat is veel waard.

Onderschatting was vooraf de grootste tegenstander van Witteveen, maar na 1 minuut en 31 seconden wist Tim van Brouwershaven – net als vorige week - een vrije trap buiten het bereik van de keeper in de touwen te jagen. Al met al dus een snelle voorsprong voor de mannen van Richard Nieborg. Het werd 2-0 en 3-0 door Bob Seele, voordat EEC wat terug kon doen. De bal werd keurig aangenomen in de 16, kort gedraaid en hard uitgehaald. Keeper Nick Woering – de vervanger van de geblesseerde Jari Hooijer – was kansloos: 3-1. Hierna kwam een fase waar EEC nadrukkelijk druk uitoefende op de verdediging van Witteveense Boys’87, maar gescoord werd er niet. Het bleef een uiterst sportieve wedstrijd, waarin Witteveense Boys nog voor rust uitliep naar 5-1 via Tim van Brouwershaven en Remon de Koning. De wedstrijd was dus eigenlijk al gespeeld met de rust.

Na rust wist Mark Jan Steenkamer nog snoeihard in te koppen op een voorzet van Dennis van den Berg en schoot Niels Huizing raak vanuit een vrije trap: 7-1.

Met drie overwinningen in de pocket, moeten de Boys komende zondag naar Buinen, die ook alles nog hebben gewonnen. De week erop komt GKC naar de Roskamp. De oud-trainer van de Witteveense Boys - Cees Huizing - heeft daar de zaak aardig op de rit met drie keer winst. Al met al dus beslissende wedstrijden in de komende twee weken.