Mooie paardensport in de Beiler manege met voor elk wat wils

Het Indoor Oktober concours in de manege van De Stroomruiters aan de Hoefslag in Beilen werd verleden weekend een groot succes. Alle rubrieken zaten vol en een flink aantal ruiters stond op de wachtlijst en kon niet meer deelnemen.

Vrijdagavond begon met het M, Z en ZZ springen. In een vlot tempo werden de rubrieken afgewerkt en zo’n 120 deelnemers kwamen aan de start.

Zaterdag ging het verder met de pony’s, in de klasse BB cat. B/C won Jasmijn Slim met Peppie en de tweede prijs was voor Kim Brunsting met Mister Black Jack. In de klasse B cat. A/B/C was de eerste prijs wederom voor Jasmijn Slim met Peppie, Laura Westerbeek met Ruiten A Nikita werd tweede en Puck Kromkamp met Risky werd vierde. In de klasse B cat. D/E werd Linda Jansen met Topgun zevende en Sammy Hatzmann met Ukkie werd achtste. Rosanne Zinger reed met haar pony Miss Alinda een mooi en snel twee-fasen parcours in de klasse L-C in Beilen. Deze combinatie nam een derde prijs huiswaarts. Daarna was het de beurt aan Annerieke Zinger en Miss Alinda in de klasse M-C, zij wonnen deze klasse. In de klasse M-DE wist Annerieke met haar pony Chanel ook deze klasse op haar naam te schrijven. In de klasse L cat. D/E werd Robin Brunsting met Sympathy derde en Nikkie-fleur de Haan met Stakkato mocht als vierde opstellen.

Zaterdagavond was een groot succes met de tuigpaardenavond met 17 rubrieken en 2 showrubrieken. De tribunes in de manege waren goed gevuld, met deelnemers uit heel Nederland en een bezoekje van de familie Flodder.

Zondag kwamen bijna 200 combinaties aan de start bij het springen voor paarden. In de klasse BB werd Charissa Prins met Icarus zevende, achtste werd Ilse Snijder met Kantibes en negende werd Jolien Beuving met Zadelboers Faithfull. In de klasse B was de achtste prijs voor Marissa Oude Velthuis met Oxford Champ, Annet Wonder met Stakita werd tiende en de vijftiende prijs was voor Hanna Eleveld met Kwibus. In de klasse L behaalde Kim Speelman met Cenduria’s Ultimate de derde prijs, gevolgd door Anje Koerts-Schonewille met Cirstney S.E..