Rabobank zet het verenigingsleven in de schijnwerper

Assen/Beilen - Tijdens de finale van de Rabo ClubSupport van Rabobank Assen en Noord-Drenthe heeft voetbalvereniging ACV € 1.692,48 in ontvangst genomen. Deze club eindigde op de eerste plaats met de meeste stemmen. Leden mochten een budget van €150.000 verdelen door stemmen uit te brengen over de 448 deelnemende verenigingen en stichtingen. Er zijn in totaal 32.000 stemmen uitgebracht.

De uitslag van de Rabo ClubSupport werd bekend gemaakt tijdens de finale op 14 oktober in Theater De Nieuwe Kolk in Assen. Alle deelnemende verenigingen en stichtingen uit de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe en Tynaarlo, waren daarbij aanwezig. Deze avond was een onderdeel van de Week van de Coöperatie; een week vol evenementen speciaal georganiseerd voor leden van de bank.

Naast de bijdrage die de deelnemende verenigingen en stichtingen met het stemmen hebben verkregen, deed de Rabobank er dit jaar nog € 100 voor iedere deelnemer extra bij. Dit cadeautje werd met groot applaus in de zaal ontvangen.

Programma met als thema vrijheid

Herbert Dijkstra, sportverslaggever, was de presentator van deze avond. De openingsact werd uitgevoerd door een aantal acteurs en dansers van de  ‘Blauwe Vlinder’. In deze theaterproductie van Geke Hoogstins is gekozen voor een sterk beeldend verhaal in muziek, theatraal spel, dans, film en beleving om zodoende het thema Vrijheid en grenzen zichtbaar en invoelbaar te maken. Daarnaast ontving Herbert voormalig Olympisch en wereldkampioen bij het openwaterzwemmen, Maarten van der Weijden. Maarten is 'Vrij' van een slopende ziekte, die hij 4 jaar met zich meesleepte en heeft het zwemmen daarna weer opgepakt. In juni van dit jaar heeft hij als eerste persoon ooit de 196 km lange Elfstedentocht succesvol zwemmend afgelegd.

Leden verdelen de winst

Rabobank Assen en Noord Drenthe draagt het verenigingsleven een warm hart toe. Jaarlijks wordt een deel van de winst – het zogenaamd coöperatief dividend – verdeeld in de lokale gemeenschap. De basisgedachte van ClubSupport is dat leden van Rabobank Assen en Noord-Drenthe inspraak hebben op de verdeling van een gedeelte van de winst van de bank. Deze winst vloeit zo terug naar het lokale verenigingsleven. Hoe meer stemmen een vereniging of stichting binnenhaalt, hoe hoger het bedrag is dat de vereniging of stichting in ontvangst mag nemen. 'Het is mooi om te merken hoe de Rabobank ClubSupport is gaan leven bij de verenigingen en stichtingen van onze bank,' geeft directievoorzitter, Ludo Mennes aan. ‘Met een start 5 jaar gelden van 180 deelnemers, sluiten we dit jaar af met bijna 450 deelnemers. Het is een campagne, waarmee wij als coöperatieve bank met behulp van ledeninvloed het lokale verenigingsleven in onze regio willen steunen. In totaal heeft 29% van onze leden een stem uitgebracht. Daar mogen we trots op zijn!’, aldus Mennes.

De volledige uitslag is te vinden op de website van de bank: www.rabobank.nl/assennd.