27ste Midden-Drenthe Show biedt volop vertier

BEILEN De Kleindierenvereniging Midden-Drenthe houdt van 24 tot en met 26 oktober de zevenentwintigste Midden Drenthe Show. Deze tentoonstelling staat in heel Nederland bekend als uniek en vernieuwend voor de kleindierenliefhebberij.

Dit jaar zijn er meer dan 750 dieren ingestuurd. Een heel mooi aantal! De Midden-Drenthe Show is een kleindierententoonstelling waar veel verschillende soorten konijnen, kippen, sierduiven, siervogels, watervogels en cavia’s te bewonderen zijn. De schoonheid van het dier en vooral gezelligheid staan centraal.

Op donderdagavond vindt de openbare keuring plaats die toegankelijk is voor publiek. Hierbij kunnen bezoekers en fokkers vragen stellen aan de keurmeesten en bekijken hoe zo’n keuring in zijn werk gaat. Ook voor kinderen is er voldoende te beleven op de Midden-Drenthe Show. Zo kunnen ze meedoen aan een speurtocht en is er een knuffelbak waar ze kunnen knuffelen met kuikentjes en konijntjes.

Ook doen de kinderen van de Dierenweide Stroomdal uit Beilen weer mee aan de show. De kinderen hebben dit voorjaar jonge dieren gekregen (kuikens of jonge konijntjes) en hebben deze onder begeleiding van de Kleindierenvereniging en de Dierenweide groot gebracht. Elke twee weken kregen ze les van de Kleindierenvereniging over het groot brengen, huisvesten, verzorgen en show klaar maken van de dieren. Op de Midden–Drenthe Show sturen ze hun dieren in op een tentoonstelling.

Inzenders kunnen er ook weer voor kiezen om hun dieren bij elkaar in een volière te showen in plaats van afzonderlijk in kooien. Voordeel is dat die dieren veel meer beweegruimte hebben en dat het ook een mooier gezicht is De Midden-Drenthe Show is te vinden in de Manege in Beilen (Hoefslag 20) en is te bezoeken op donderdag 24 oktober van 18.00 tot 22.30 uur, vrijdag 25 oktober 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag 26 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website.

www.kvmd.nl