Pand De Brink-Akker in Wijster te koop

Wijster - Het pand van failliete zorginstelling De Brink-Akker in Wijster staat te koop. Hoewel vorig jaar meerdere zorgbedrijven interesse hadden om de beschermde woonvorm voor mensen met een psychische problemen of een verstandelijke beperking over te nemen, is dat op niets uitgelopen, zegt curator Jeroen Reiziger.

Volgens de Asser curator was zorginstelling Oranjeborg de ideale overnamekandidaat geweest, maar die trok zich in maart dit jaar terug, omdat de gemeente Midden-Drenthe de bestemming niet wilde aanpassen. Dat moest wel voor de instelling die licht verstandelijk gehandicapte mannen met verslavingsproblemen opvangt.

Daarna zijn meerdere initiatieven op niets uitgelopen, zegt Reiziger, waardoor het gebouw nu ruim een jaar leegstaat. In september vorig jaar werden de zeventien cliënten eruit gehaald, nadat de vijf samenwerkende gemeenten in Midden- en Noord-Drenthe concludeerden dat de zorg ver onder de maat was. Een maand later ging De Brink-Akker failliet.

Het pand aan de Bruntingerweg staat sinds twee weken voor 850.000 euro te koop bij een Gronings makelaarskantoor. Er staan twee bezichtigingen gepland, aldus makelaar Stefan Ensing. Volgens hem zijn de geïnteresseerden een exploitant van een zorgonderneming en een investeerder die panden koopt voor de verhuur.