Knappe zege voor gehavend Fama

Smilde - De volleybalsters van Fama uit Smilde hebben hun koppositie in de eerste klasse verstevigd. In Emmer-Compascuum werd SSS met 3-1 verslagen en dat maakt dat Fama nog altijd op de eerste plaats staat in de poule.

Ook SSS draait tot nu toe een goed seizoen en was dus een geduchte tegenstander. Het Fama-team moest het bovendien juist zonder een aantal belangrijke speelsters stellen. Zo ontbraken beide spelverdeelsters, de libero en een van de hoofdaanvallers, onder meer door blessures.

De ploeg uit Smilde begon wat onwennig aan de wedstrijd. De rollen in het veld moesten herverdeeld worden en het kostte een aantal punten voordat iedereen daarin haar draai had gevonden. Maar al snel werkte Fama de kleine achterstand weg en speelde sterk. Vooral blokkerend sleepten de mid-aanvalsters Hilda van der Heide en Ellen Stokkers veel punten binnen. Ook met de servicedruk scoorde Fama een aantal mooie punten. De Fama-dames wonnen de set met 19-25.

In de tweede en derde set waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Er waren lange rally’s, zowel SSS als Fama speelden sterk zowel verdedigend als aanvallend. Wel zorgde Fama steeds voor een comfortabele kleine voorsprong die in beide sets niet meer uit handen werd gegeven. Het team uit Smilde won deze sets met 22-25 en 19-25.

Fama kwam in de vierde set slecht uit de startblokken. De Smildeger dames kregen de pass niet onder controle en kwamen daardoor niet tot scoren. Met een lange en sterke opslagserie nam SSS een comfortabele voorsprong van 22-11. De Fama-speelsters bleven knokken voor de punten en kwamen nog wel een beetje terug in de wedstrijd. Maar de ploeg kon niet voorkomen dat SSS ook één set pakte (25-17).

Rust

Fama heeft bijna twee weken rust. De eerstvolgende wedstrijd is een gemeentelijke derby tegen Quinto uit Westerbork. Die ploeg staat op de achtste plaats in de eerste klasse. De wedstrijd wordt op 1 november gespeeld, om 21.30 uur in de Smelthehal in Smilde.