FIT Boys kan Achilles'94 één helft bijbenen

Beilen - FIT Boys kon Achilles’94 zaterdag in Assen één helft bijbenen. Pas in de tweede helft maakte de gastheer daadwerkelijk het verschil.

Al op voorhand was Achilles’94 een paar maten te groot voor FIT Boys. FIT Boys speelde echter in de eerste helft gegroepeerd en in een strakke organisatie. Daar wist Achilles zich in eerste instantie geen raad mee. Bij één van de weinige uitvallen van FIT Boys mocht rond de vijfde minuut Stefan Eefting de zestien in en daar werd hij onreglementair gestuit. Dat resulteerde in een strafschop, die door Tim Seubring onberispelijk werd ingeschoten. Hierdoor kwamen de gasten onverwacht op 0-1. Achilles’94 drukte FIT Boys vervolgens ver terug en creëerde ook kansen, maar het was niet scherp genoeg in de afwerking. Vlak voor rust, in de 42e minuut, kregen de Assenaren een penalty toegekend. Wilko Stevens tikte op de rand zestien de bal prima weg, maar de Achilles-speler ging gewillig neer over de uitgestoken voet. De toegekende strafschop werd door Sarkinovic goed ingeschoten, ondanks dat Peterjan Oosting in de goede hoek lag: 1-1.

Na rust gaf FIT Boys binnen twee minuten de wedstrijd weg. De bal werd op het middenveld knullig bij de tegenstander in de voet geschoven en topscoorder van Achilles’94 en de 3e klasse D Tjong-A-Sie wist hier wel raad mee: 2-1. De net van een blessure teruggekeerde Jonathan Schans had het zwaar en kreeg last. Maar ook Stefan Eefting was niet meer okselfris. Tussendoor voerde Achilles’94 de score nog op naar 4-1 via andermaal Tjong-A-Sie en Sarkinovic. De wedstrijd eindigde, los van de uitslag, nog met een behoorlijke domper. Rechtsback Wilko Stevens verdraaide bij een eenzijdige actie zijn knie en moest geblesseerd het veld af.

Komende zaterdag speelt FIT Boys 1 om 14:30 uur thuis tegen CSVC uit Coevorden.