Roel Boomstra flikt het weer en wordt wereldkampioen

De kop van de Damweek in Beilen is eraf. En hoe. Zondagochtend begon de week met het WK rapiddammen. Als een duveltje uit een doosje kwam aan het eind van een lange ‘dam’ dag opeens Roel Boomstra tevoorschijn. Hij is de trotse nieuwe wereldkampioen.

De organisatie van de damweek is in handen van Damclub Hijken DTC.

Geen enkele keer stond oud Emmenaar Boomstra gedurende de dag bovenaan de ranglijst en hij speelde zijn partijen in de luwte. Zo leek het althans. Op het allerlaatst hield hij zijn hoofd koel en zette Alexander Georgiev opzij. Goede derde werd oud Hijkenaar Wouter Sipma. Daarmee deed Hijken DTC goede zaken met twee leden die in de top 3 eindigden. Boomstra en Georgiev gaan volgend jaar een match spelen om de wereldtitel 2020 dammen.

Tijdens het WK sneldammen werd gestreden door 90 vrouwen en mannen.

In het vrouwentoernooi was Matrena Nogovitsyna, wereldkampioene rapid 2015, 2016 en 2018 de te kloppen vrouw. Tamara Tansykkuzhina en de voor damclub MTB Hoogeveen uitkomende Natalia Sadowska waren de concurrenten. Tansykkuzhina nam de wereldtitel over.

Met dit WK rapid werd de ‘Damweek Hijken’ afgetrapt, het ‘Open Herfsttoernooi’ is van 21 t/m 25 oktober en het NK rapid op zaterdag 26 oktober. Verder is er een regionaal jeugdtoernooi. Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van het Healthy Ageing Network (HAN). Publiek is gedurende deze week welkom om een kijkje te komen nemen.