Beilen speelt op karakter naar winst

Beilen - De Combisport/Sport2000 mannen boekten een moeizame 1-0 overwinning op Zuidwolde. Gezien de kansenverhouding een terechte winst, maar wel zwaarbevochten. Beide ploegen legden namelijk niet hun beste spel op de mat.

Zuidwolde, die met Frans Capellen hun gevaarlijkste aanvalsleider hadden, kreeg de eerste grote kans. Remco Vos, zoals gewoonlijk de Beiler rots in de branding, gooide zich katachtig voor deze inzet waardoor deze kans verloren ging. Uiteindelijk werd Beilen de bovenliggende partij en kreeg ook de nodige mogelijkheden en kansen. Koen Hollemans kopte eerst een bal naast, terwijl hij even later één op één kans creëerde tegenover Sjors van der Weide. Normaliter benut hij dergelijke kansen, maar de redding van de keeper van Zuidwolde was ook meer dan uitstekend.

Hoogtepunt

Hoogtepunt van de eerste helft was de actie die Remco Vos verrichtte. Hij plukte buiten zijn zestien de bal met zijn voet uit de lucht en liet de aanvaller van Zuidwolde verbouwereerd achter zich. Leon Schoemaker verschalkte Koen Hollemans en hield hem van de openingstreffer af. Vlak voor rust schoot dezelfde Hollemans rakelings naast het doel. Een vrije trap op kansrijke positie van Stefan Liezen, namens Zuidwolde, werd vrij ruim naast geschoten. Toch viel op slag van rust de op dat moment verdiende voorsprong voor Beilen. Rick Koops en Dyam Blaauw zetten samen een aanval op waarbij de eerstgenoemde keurig afrondde: 1-0.

In de tweede helft had Beilen aanvankelijk het geluk aan zijn zijde, twee inzetten van de bezoekers belandden op de paal. Was de inzet van Frans Capellen desnoods nog wel te stoppen geweest, bij de inzet van Ouren Nikkels was Remco Vos kansloos geweest. Tussendoor had Vos nog wel een geweldige redding in huis op een inzet van wederom Frans Capellen.

Controle

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Beilen weer controle over de wedstrijd. Dat ging gepaard met enkele kansen. Na geschutter achterin de Zuidwoldiger verdediging kreeg Lennard Tol de bal voor zijn voeten, maar schoot rakelings naast. Dyam Blaauw kreeg echter een niet te missen kans op de 2-0, maar enkele meters voor het doel schoot hij de bal alsnog richting de Melkweg. Vlak voor tijd kon Stefan Liezen Remco Vos ook niet in verlegenheid brengen waardoor de wedstrijd als de beroemde nachtkaars uit ging.

Beilen voegde dus drie punten aan het totaal toe en staat zevende op de ranglijst. Komende zondag spelen de Beilenaren uit bij Dedemsvaart (14.00 uur). Dedemsvaart verloor zondag met 8-0 van Heerde.