Smilde neemt een punt mee uit Ruinerwold

Smilde - Wellicht was Ruinerwold de bovenliggende partij zondag tegen Smilde’94. De gasten lieten zich echter het kaas niet van het brood eten en hielden knap een punt over aan dit duel.

Vroeg in de wedstrijd ontsnapte Ruinerwold aan een rode kaart na een harde overtreding op Robert Klok. Na enige verzorging kon Klok gelukkig verder. Na twintig minuten spelen was het een andere Klok die Smilde op voorsprong zette via een prachtige kopbal. Stefan Klok kopte binnen op een voorzet van Ivo van der Velde: 0-1.Tot de rust verdeelden beide ploegen de kansen, maar het was de thuisploeg die het spel maakte.

Na de rust was Ruinerwold de bovenliggende partij en kwam Smilde er maar moeilijk uit. De defensie van Smilde vormde echter een uitstekend slot op deur. Tot de 66e minuut. Een vrij ongevaarlijk schot van Ruinerwold werd ongelukkig van richting veranderd en trof doel: 1-1.

In de 77e minuut kreeg Roy Jongsma een grote kans na een voorzet van Quentin van Sleen. Hier ontsnapte Ruinerwold aan een tweede tegentreffer. In de slotfase was het pompen of verzuipen voor Smilde, maar de gasten hielden knap stand.