Vitesse troeft Stadskanaal af

Beilen - Vitesse speelde voor de tweede keer dit jaar tegen Stadskanaal 74. In de bekerwedstrijd werd nog verloren maar zaterdag zette Vitesse dit verlies recht met een welverdiende zege op de Groningers. Vooral de zeer sterke eerste helft zorgde voor dit goede resultaat.

In het begin was het voor de Beilenaren nog zoeken naar open plekken in de verdediging van de geroutineerde heren van Stadskanaal. Hierdoor bleef het tot 4-4 gelijk opgaan. Helaas viel Beau Eggens uit met een blessure door het gladde veld. Gelukkig werd zij goed vervangen door het 15 jarige jeugdtalent Irem de Jong. Met twee goals van afstand had zij duidelijk een aanvallende bijdrage. In de eerste helft was Vitesse verdedigend sterk. Vooral Alex Bijmolt gaf zijn zeer gevaarlijke heer geen centimeter ruimte.

In de tweede helft had Stadkanaal hun opstelling flink overhoop gehaald. De Beilenaren hadden moeite met dit nieuwe spel en gingen tevens slordiger spelen. Hierdoor kwam Stadskanaal punt voor punt dichterbij en kende de wedstrijd alsnog een spannend slot. Afstandschoten van Sanne Koobs en Irem de Jong zorgden ervoor dat Vitesse een kleine voorsprong vasthield en zo de wedstrijd won: 15-13.