VKW op karakter langs Roden

Westerbork VKW ging zondag op bezoek bij Roden, een debutant in de eerste klasse. Na een 2-0 achterstand wist VKW in het laatste half uur drie maal te scoren en pakte daarmee drie belangrijke punten.

In de eerste helft had VKW het meeste balbezit. Roden stond zeer compact en gaf geen kans weg en wist in de omschakeling een paar keer dreigend te worden. Uit een van deze omschakelmomenten wist Roden het net te vinden. Een afstandsschot met een verraderlijke stuit werd door keeper Martijn Mulder in eerste instantie nog gepareerd. In de rebound kopte rechtsback David Jansen echter de 1-0 binnen. Vlak voor rust pareerde Martijn Mulder nog een afstandschot en dus gingen beide ploegen met een 1-0 stand de kleedkamers in.

Na rust eenzelfde spelbeeld met VKW veelal in balbezit en Roden loerend op de counter. In de 60e minuut leek de wedstrijd beslist, uit een corner werd van dichtbij ingeschoten door Stan Idema. De bal zou volgens de neutrale grensrechter over de lijn zijn geweest: 2-0. Achteraf werd door spelers van VKW en Roden overigens aangegeven dat dit niet het geval zou zijn geweest. VKW gaf zich echter niet gewonnen. Binnen 5 minuten wist Anjo Willems de aansluitingstreffer binnen te koppen: 2-1. VKW voerde de druk steeds meer op en dit werd beloond. Een prachtige lange bal van Durk de Jong werd door de snelle Jonas Nijland behendig over de keeper gekopt: 2-2. Uit een corner 10 minuten voor tijd kopte daarna Robert Veen strak binnen: 2-3. Roden ging met twee aanvallende wissels alles of niets spelen. Mede met dank aan de hierna sterk keepende Martijn Mulder gingen de drie punten mee naar Westerbork.

Met vier wedstrijden en negen punten doet VKW het keurig in deze zware eerste klasse, waar de ploegen weinig voor elkaar onder doen. Komende zondag ontvangt de Bos–incasso brigade Stadspark uit Groningen aan de Perkenslag.