Van de notaris
Door Ellen van Pelt

Wees wijs en kies voor uw eigen notaris

Afgelopen tijd ben ik regelmatig benaderd met de vraag ‘Heeft u het ook gezien, de hele grote advertenties van partijen in de lokale krant met daarin een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over testamenten en algemene volmachten?

En voordat ik dan kan antwoorden, gelijk al een aan mij de vervolgvraag,  welk voordeel haal ik hier als klant nu uit?

Ik beantwoord de vraag altijd heel eerlijk en oprecht met: laat u niet verleiden, wees wijs en kies zelf voor uw eigen notaris. Want mijn beredenering is erg eenvoudig, hoe meer partijen er tussen gaan zitten, hoe meer de klant uiteindelijk onderaan de streep financieel kwijt is. Want iedereen wil een boterham verdienen, toch? Blijkbaar zien bepaalde partijen kansen om over de ruggen van klanten flink geld te verdienen.

In het tv-programma Kassa van vorige week zaterdag was dit ook duidelijk zichtbaar; klanten waren fors duurder uit door de in rekening gebrachte advieskosten van planners, adviseurs; denk aan enkele duizenden euro’s.

Ik heb het al eerder in mijn column over mijn vakmanschap gehad. Als notaris bezit ik de kennis, ook op fiscaal gebied en ervaring om u voorlichting en een deskundig advies te geven.

In een gesprek met u bespreek en adviseer ik en lever ik vervolgens maatwerk. Ik probeer daarbij de prijzen van mijn akten zo acceptabel mogelijk te houden. Ik sta voor mijn praktijk, voor mijn werknemers en voor mijn vak. Dus wees wijs en kies voor uw eigen notaris. Heeft u vragen over testamenten, algemene volmachten, of andere vragen in de familiepraktijk, neemt u gerust contact op met mijn kantoor.

Ook op mijn site www.notariskantoorvanpelt.nl vindt u al veel informatie. En voor een persoonlijk gesprek, maak een afspraak via 0592-311115.