Leerlingen basisschool IKC de Wenteling verzamelen doppen voor hulphonden

Er is bij integraal kindcentrum (IKC) de Wenteling in Balinge volop aandacht voor hulphonden. Kinderen van dit IKC houden een doppenactie om geld in te zamelen voor blinde begeleidingshonden. Daarnaast biedt de Wenteling een aantal weken een stageplaats aan voor de opleiding therapiehond.

De doppenactie is een initiatief van drie leerlingen van de Wenteling. Het streven is om in totaal acht miljoen doppen bij elkaar te sparen. IKC-directeur Martie van de Nieuwegiessen: “De actie van de kinderen en de stage in ons IKC versterken elkaar. We leveren een bijdrage aan de opleiding van hulphonden en laten kinderen kennis maken met een assistent-hond in de praktijk. Therapiehonden kunnen mensen op verschillende manieren helpen in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld bij angsten, ziektes of een fysieke aandoening. De stage bij de Wenteling richt zich op ondersteuning van kinderen.”

De therapiehond komt iedere vrijdag tot 29 november. De doppenactie gaat door totdat de kinderen acht miljoen doppen hebben. Iedereen die graag het goede doel wil steunen, kan plastic doppen inleveren bij integraal kindcentrum de Wenteling.