Smilde wint volleybalderby van Westerbork

In de eerste klasse volleybal stond vrijdagavond een heuse derby binnen de gemeente Midden-Drenthe op het programma. In Smilde troffen Fama DS1 en Quinto DS1 elkaar. Het werd een wisselvallige wedstrijd waarbij Fama uiteindelijk met 3-1 aan het langste eind trok.

De dames uit Smilde begonnen redelijk sterk aan de wedstrijd. Quinto werd met de opslag, sterke blokkering en harde aanvallen van Fama flink onder druk gezet. Toch kon de ploeg uit Westerbork wel steeds knap aanhaken. Fama kon niet meer dan een kleine voorsprong nemen, maar die voorsprong bleek groot genoeg. Fama won de eerste set met 25-19.

De tweede set was ongeveer een herhaling van de eerste. Fama was de sterkere ploeg, speelde fel en had vooral een hoge servicedruk. Maar ook Quinto pakte wat puntjes mee. Fama won met 25-20.

In de derde set waren de rollen omgedraaid. Bij Fama was er sprake van een groot foutenfestival. Quinto profiteerde slim en zette de Smildeger dames flink onder druk. Het team uit Westerbork nam een comfortabele voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Quinto won de set overtuigend met 16-25.

Deze tegenslag voor Fama motiveerde de spelers om het roer om te gooien. De Smildeger dames waren er op gebrand om deze set te winnen. Fama-coach Erik van der Vinne veranderde de opstelling en dat pakte gunstig uit. De pass bij de thuisploeg ging weer beter lopen, Quinto werd goed onder druk gezet. Uiteindelijk liep Fama flink uit en won deze laatste set met 25-17.

Dankzij deze overwinning blijft Fama koploper in de eerste klasse. Komend weekend speelt de ploeg in en tegen Rolde. Voor Quinto staat opnieuw een derby op het programma, namelijk tegen Smash uit Beilen.