FIT Boys pakt drie belangrijke punten

Beilen - De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe begon zaterdag gehavend aan de degradatiekraker tegen SVN’69. De Beilenaren wonnen uiteindelijk verdiend en pakten drie belangrijke punten.

FIT Boys liet SVN’69 voetballen en daar had de gastheer duidelijk problemen mee. FIT Boys kreeg veel ruimte en kwam ook regelmatig aan aanvallen toe. Na elf minuten werd de score geopend. Bij een afgeslagen corner werd de bal opnieuw ingebracht en die kwam voor de voeten van de vrijstaande Martijn de Vries: 0-1. Het wedstrijdbeeld veranderde niet. In de 33e minuut schoot Stefan Eefting de bal tegen een arm van een SVN-verdediger, maar dit liet scheidsrechter Spinder nog doorgaan. Daarna werd binnen de zestien zijn standbeen onderuit geveegd en dat leverde een strafschop op: 0-2. Nog voor rust had FIT Boys de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar verzuimde dit.

Na de thee kon SVN’69 steeds vaker gevaarlijk opduiken voor FIT Boys-keeper Peterjan Oosting, maar hij hield zijn doel schoon. Aan de andere kant was de ruimte enorm en op de counter was FIT Boys wel gevaarlijk, maar kwamen er geen echte kansen. SVN ging alles of niets spelen en stuurde een lange verdediger naar voren voor nog meer druk. Via een schot op zo’n 35 meter van het doel bleek uiteindelijk Oosting kansloos en kwam de gastheer dichterbij: 1-2. Met nog een paar minuten op de klok werd het nog even billenknijpen, al had FIT Boys de ultieme kans op de 1-3.

FIT Boys trok uiteindelijk drie hele belangrijke punten over de streep en steeg door de overige resultaten naar de tiende plek.

Komende zaterdag is thuis Hardenberg’85 tegenstander van FIT Boys (14:30 uur).