HHCombi zet Stanfries met strijd en passie opzij

Hijken - Strijd, passie, af en toe mooi voetbal en zeven doelpunten. In een notendop is dat de omschrijving van de wedstrijd HHCombi tegen Stanfries. De thuisploeg trok aan het langste eind en hield de drie punten terecht in eigen huis: 4-3.

Een beladen wedstrijd, met name voor de trainer van HHCombi Abel Darwinkel. Darwinkel woont in Appelscha en dus was deze wedstrijd voor hem belangrijk. Maar dat niet alleen, de collectieve wanprestatie verleden week tegen Yde de Punt kon maar op één manier worden rechtgezet. Thuis met strijd en passie. En dat gebeurde.

Vanaf de aftrap gebeurde er van alles. Nauwelijks een minuut was de wedstrijd oud toen Marnix Vos van achteruit de bal bij Timo Stegman bracht. Die hield de bal knap bij zich, passeerde zijn tegenstander en stond opeens oog in oog met de keeper: 1-0. Deze voorsprong duurde niet lang want een minuut later was het ook alweer gelijk. En schot van afstand was buiten het gezichtsveld van keeper Allard Slofstra en die had het nakijken: 1-1. Stanfries pakte de voorsprong in de 26e minuut. Een corner vanaf de rechterflank werd prima ingekopt: 1-2.

Na rust weer een uitstekend begin van de Pomperboys. Van afstand bepaalde aanvoerder Erwin Brink de 2-2. Nauwelijks bekomen van deze tegenvaller zag Stanfries dat de thuisploeg de voorsprong pakte. Bas de Kruyf nam de bal mee naar de achterlijn, trok de bal terug op Geralt Oostenbrink die de keeper kansloos liet: 3-2. Toch kwam Stanfries weer op gelijke hoogte, wederom vanuit een corner. De bal plofte voor de voeten van een vrijstaande man: 3-3. HHCombi bleef voetballen en probeerde druk naar voren te houden. Een doelpunt van HHCombi werd afgekeurd wegens hands, de paal bracht redding voor Stanfries na een schot van Bram Udding en uiteindelijk wees de scheidsrechter naar de stip na een overtreding op Brink. Brink nam zelf plaats achter de bal. Zijn inzet kwam via onderkant lat terug het veld in waarna Bram Udding genadeloos de trekker overhaalde: 4-3.

Een prima en verdiende overwinning van HHCombi, die nu zondag moet laten zien dat dit spel geen eendagsvlieg is. Komende zondag speelt HHCombi uit in en tegen Makkinga (14.00 uur).