Witteveense Boys'87 neemt een punt mee naar huis

Witteveen - Na de euforie over de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen GKC 1, moest Witteveense Boys zondag op bezoek bij SVBC in Barger-Compascuum. De gasten namen een punt mee naar huis.

Witteveen kreeg een aantal prima kansen, die niet benut werden. De verdediging van Witteveense Boys had het niet druk, SVBC wist maar weinig kansen te creëren. Toch ging SVBC met een 2-1 voorsprong de rust in. Twee vrije trappen van ruim buiten de 16 ploften tegen het net. De eerste was wellicht onhoudbaar. Bij de tweede goal was er te weinig organisatie, zodat SVBC van grote afstand in de kruising kon schieten. Voor rust deed Witteveen ook nog wat terug, via Tobias Hofstede: 2-1.

Na rust ging SVBC een stuk beter voetballen en wisselde de trainer van Witteveen. Dat had aanvallend gezien resultaat want Tim van Brouwershaven scoorde de 2-2 en 2-3. SVBC bleef taai en maakte het de niet adequaat verdedigende defensie van de groenwitten moeilijk. Een strafschop zorgde voor de gelijkmaker, daarna werd er door beide ploegen niet meer gescoord: 3-3.

Witteveense Boys liet dus twee punten liggen in Barger-Compascuum, tegen het lager geklasseerde SVBC. Witteveen staat nu derde op de ranglijst, achter Buinen en koploper Eext.

Komende zondag speelt Witteveense Boys’87 uit tegen de Treffers’16.